temes

17 de març 2009

MERCAT DEL RAM

AQUEST ÉS L'ESCRIT QUE HE ENVIAT A EL 9 NOU I QUE, COM D'ALTRES VEGADES , ESPERO PUBLIQUIN:
                                                 EL BURRO CATALÀ
 Una vegada més, escric per parlar d’aquest tema que conec abastament. La primera vegada fou per reivindicar el burro català com a animal i no tant com a símbol català en forma d’enganxina, la segona per deixar constància de que el burro que es varen menjar a Sort fa un parell d’anys en un acte gastronòmic de dubtós gust ètic i estètic, no era de raça catalana, i per tant la finalitat d’aquesta no era el consum de la seva carn.
 Avui vull fer pal.lès, una vegada més, de l’oblit en que a caigut el burro català després de la febrada identitària i de l’onada de nacionalisme cec capitanejada per un absurd adhesiu, ara, passat de moda. La presentació del programa del mercat del Ram d’enguany, escrit pel senyor Josep Burgaya, diu així: “El mercat del Ram és una de les cites més importants del nostre calendari firal. Aquest any el certamen aposta més que mai per recuperar els seus orígens i per potenciar l’essència ramadera. Hem fet un esforç per potenciar al màxim la presència d’animals per tal que siguin un dels grans atractius d’aquest certamen.”

Desprès de quatre anys consecutius de celebrar-se el concurs morfològic d’ase català,aquest any, deixarà de fer-se, deu ser que el ruc Català no forma part dels orígens ramaders de la comarca !, o és clar, la crisis que ens afecta a tots. De fet, el pobre burro català, ja sap què és estar en crisis, no n’ha sortit mai.
 El concurs morfològic d’ase Català és una bona manera de fomentar el nostre ruc, de donar incentius als seus ramaders per seguir en la seva tasca i donar al mercat del ram de Vic un caire més autèntic i genuí si cal, obviant-lo, demostrem una vegada més , un profund desconeixement dels nostres orígens històrics, socials i culturals.
 Aquest any al Mercat del Ram hi hauran cavalls àrabs, espanyols, francesos i de no sé de on més, però de burro Català, ni un. Ah, i aneu-vos gratant la butxaca que aquest any toca pagar.

 David Ferràndez Cañadell Membre de l’A.F.R.A.C. (associació pel foment de la raça asinina catalana)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé nano, endavant que aquest està molt bé, molt encertat. Només uns detalls, diria que en burgaya amb això de "recuperar els seus origens" es referia a fer pagar com a catalans que som, i "potenciar el màxim la presència d'animals" es deu referir a aconseguir el màxim de visites posibles.

david ha dit...

hola anònim.
bé, aquest escrit no va en contra d'en Burgaya ni tampoc directament contra l'ajuntament, és simplement una constatació de que les persones que haurien de cuidar aquest tema i anar endavant i no endarrera... no en tenen ni puta idea.

Luigi ha dit...

Ai David! Combrego amb tot el que dius. Però molt em sembla que per molta raó que tinguis les teves paraules apareixen buides per qui no sap -o millor dit- no vol llegir.

I t'ho dic des del coneixement de qui s'estima la terra i tots els seus habitants, de dues, tres i moltes més potes.

Els catalans de pèl i ploma mai han estat una necessitat pels governants, simplement han set un instrument quan els ha convingut.

De totes maneres, continua amb el teu petit gra de sorra, doncs hi ha gent que sí ho valora i per tu ja és suficient

Una abraçada

david ha dit...

GRÀCIES COMPANYS.

Arxiu del blog