temes

27 de set. 2009

QUINA VIDA MES PERRA


FA QUASI 20 ANYS QUE FAIG DE BOMBER, DURANT TOT AQUEST TEMPS HE ANAT A MOLTS SERVEIS ON HI HAVIEN IMPLICATS ANIMALS. HE ANAT A TREURE GATS DE DALT ELS ARBRES (SI, ES UN TOPIC PERÒ REAL), GATS DE DINS XEMENEIES, TUBS, DESAIGUES, TEULADES, BASSES ETC. HE ANAT A TREURE PORCS SENGLARS DE L'AIGUA, CAVALLS ATRAPATS ENTRE FERROS, VEDELLS I CABRES EN UN BARRANC, COLOMS, LLOROS, HÀMSTERS I GOSSOS, MOLTS GOSSOS. DE DINS UN POU, EN UN CEL OBERT, DE DINS UN COTXE, A L'AUTOPISTA , VIUS, MORTS, MORIBUNDS I DE TOTES MANERES.
NO SÉ PER QUIN MOTIU ES UN DELS SERVEIS QUE M'AGRADEN MÉS, EM SENTO ESPECIALMENT SATISFET DE PODER AJUDAR A QUALSEVOL BESTIOLA. NO ÉS QUE NO M'AGRADI AJUDAR A PERSONES ;TREURE-LES DE DINS LA FERRALLA D'UN COTXE ACCIDENTAT, APAGAR EL FOC DE CASA SEVA O EXTREURE'N L'AIGUA DELS SOTERRANIS, QUE TAMBÉ. PERÒ SEMPRE QUE HI HA UN ANIMAL INVOLUCRAT EM SENTO COM UNA MENA DE "SALVADOR", POTSER PERQUÈ , EN GENERAL SE LI DONA POCA IMPORTÀNCIA.
UN GAT A DALT D'UN ARBRE ?? JA BAIXARÁ.
UN GOS ESTIMBAT ?? JA VINDRÁ EL SEU AMO A BUSCAR-LO.
AHIR VÀREM ANAR A RESCATAR UN POBRE GOS ATRAPAT A SOTA EL FILAT QUE POSEN ALS TALUSSOS DE LA CARRETERA PERQUÈ NO CAIGUIN PEDRES.UN COTXE PASSANT PER LA C-25 VA VEURE'L I VA TRUCAR AL 112.LA POBRE BÈSTIA, PERDUDA, VA ANAR BAIXANT TOTA LA MUNTANYA PER SOTA EL FILAT FINS QUE EL PES DEL MATEIX NO EL VA DEIXAR AVANÇAR MÉS, TENIA UNS 15 METRES FINS A LA CARRETERA I MES DE 20 CAP A DALT, IMPOSSIBLE SORTIR-NE.VA SER FÀCIL ALLIBERAR-LO, PERÒ A PARTIR D'AQUÍ ES QUANT COMENÇA LA HISTÒRIA. HI ARA QUE EN FEM ??
ELS MOSSOS: NOSALTRES NO EL PODEM CARREGAR, EL COTXE NO ESTÀ HABILITAT, TRUQUEN A LA PROTECTORA I NO CONTESTA, LA GUÀRDIA URBANA DE VIC S'EN FA CÀRREC PERÒ SI ES AL SEU MUNICIPI, MALA SORT ! ESTEM A GURB. HI HA UN VETERINARI A VIC QUE SI PORTA XIP S'EL QUEDA, SINO , NO.TOTAL, QUE EN DAVID CARREGA EL GOS AL CAMIÓ I CAP AL VETERINARI, PERO MALA SORT: NO PORTA XIP ! FINALMENT LA GUÀRDIA URBANA DE VIC L'ACCEPTA I EL PORTEM CAP ALLÀ.
SEMBLA MENTIDA PERÒ EN UN PAIS EUROPEU I "CIVILITZAT" COM EL NOSTRE NO HI HA UN PROTOCOL A SEGUIR EN AQUESTS CASOS, JA M'HI HE TROBAT VÀRIES VEGADES QUE AL FINAL, NINGÚ EN VOL SABER RES. MENYS MAL QUE AL FINAL ENTRE ELS BOMBERS,ELS MOSSOS,LA GUÀRDIA URBANA I EL VETERINARI I LA BONA VOLUNTAT DE TOTS HO VÀREM SOLUCIONAR.
EL GOS ESTÀ EN UNA GÀBIA A LES DEPENDÈNCIES DE LA GUÀRDIA URBANA A L'ESPERA DE QUE LA PROTECTORA D'ANIMALS D'OSONA EL RECULLI I L'ALLOTGI.
AQUEST MATÍ L'HE ANAT A VEURE, L'HI HE POSAT MENJAR I AIGUA I AMB LA MIRADA M'HO HA DIT TOT, EL FUTUR QUE LI ESPERA ÉS INCERT....

Arxiu del blog