temes

2 de des. 2009

FIRENZE MARATHON

EXPLICAR TOTES LES SENSACIONS I EMOCIONS D’UN VIATGE A FLORÈNCIA DE QUATRE DIES AMB UNA MARATÓ INCLOSA AMB POQUES PARAULES, ES MOLT DIFÍCIL, PERÒ MÉS HO ÉS ,EXPLICAR-HO AMB MOLTES. INTENTARÉ FER-HO EL MILLOR QUE PUGUI.
 AQUESTA CURSA LI TENIA MOLTES GANES , FEIA QUASI BÉ MIG ANY QUE ESTÀVEM INSCRITS I MOLT TEMPS ABANS PREPARANT-HO, AMB LES SEVES PUJADES I LES SEVES CRISIS. ARRIBEM A PISA AMB UN COP D’AVIÓ I EN UN TRES I NO RES ESTEM DONANT VOLTES PER LA CIUTAT QUE DOS DIES MÉS TARD RECORREREM CORRENT 42KM. L'ENRIC, EN MIA, EN JOAQUIM I JO SEREM ELS CORREDORS I LA SILVIA EN TONI , EN MIQUEL, LA ROSER, L'ANNA I LA FINA, LA CLACA.
QUE DIR DE FLORÈNCIA QUE JA NO S’HAGI DIT !, RES, UNA CIUTAT MOLT MACA AMB UNA QUANTITAT DE MARBRE PER TOT ARREU EN FORMA D’ESCULTURA DE CATEDRAL I DE MONUMENT ,
EN FI, CENTREM-NOS AMB EL TEMA ESPORTIU. ANEM A RECOLLIR ELS DORSALS I ENS PASSEM LA RESTA DEL DIA I TOT L’ENDEMÀ PASSEJANT , MENJANT COM LLADRES I COMPRANT I RIENT MOLT. AL VESPRE EM POSO AL LLIT I ESTIC CANSADÍSSIM, SEMBLA QUE JA PORTI UNA MARATÓ FETA.
ARRIBA EL DIA “D”, ENS LLEVEM MOLT AVIAT, ESMORZO SENSE GANA I CAP A LA SORTIDA. FA BASTANT FRED I ENS ABRIGUEM AMB UN PLÀSTICS QUE L’ORGANITZACIÓ ENS HA PROPORCIONAT ,ÉS COM UNA BOSSA D’ESCOMBRARIES AMB TRES FORATS, UN PEL CAP I UN PER CADA BRAÇ, FOTEM UNA FILA DE COLLONS. ARRIBEM AL PUNT DE PARTIDA MOLT DORA, ENCARA FALTA UNA HORA I MITJA PER LA SORTIDA I ENS FOTEM DE FRED, ANEM A PIXAR VÀRIES VEGADES MENTRE ENS ESPEREM A DINS D’UNES CARPES AMB MOLTS MÉS CORREDORS.. FINALMENT ENTREM A DINS LES GÀBIES DE SORTIDA "ORDENADAMENT", HI HAN D’ENCABIR-HI 10.000 CORREDORS MÉS I NO ES FÀCIL. AQUÍ ROMANDREM QUASI BÉ TRES QUARTS D’HORA, APRETATS COM OVELLES , ÉS UNA SITUACIÓ UNA MICA RARA. COM QUE NO HE PARAT DE BEURE AIGUA DES DE QUE M’HE LLEVAT EM VENEN MOLTES GANES DE PIXAR PERÒ ÉS IMPOSSIBLE SORTIR D’ALLÀ, ÉS IGUAL JA HO FARÉ A MITJA CURSA, PENSO, QUE JA TINDRÉ TEMPS. PERÒ NO, NO PUC MÉS. EM TREC LA SAMARRETA QUE PORTO A SOBRE I QUE JA TENIA PENSAT LLENÇAR, EN FAIG UNA BOLA I DISCRETAMENT M’HI PIXO A DINS. EL LÍQUID VA QUEIENT A DINS LA ROBA MENTRE LI DÓNO VOLTES, QUEDA TOTALMENT XOPA, HÒSTIA QUIN DESCANS! AMB UN COP DE BRAÇ LA LLENÇO CAP A FORA LES REIXES COM FA TOTHOM AMB LA ROBA QUE PORTA, JA FALTA POC PER LA SORTIDA. UN CORREDOR A DAVANT NOSTRE S’AJUP ATERRA I ES FOT A PIXAR ALLÀ MATEIX, UN REGAROT CRISTAL·LÍ BAIXA CAP A NOSALTRES, LA GENT S’APARTA PER NO TREPITJAR-LO I TOTHOM ES MIRA AMB CARA DE CIRCUMSTÀNCIES. N’HI HA QUE NO TENEN MANIES. SEMBLA QUE ENS PORTIN A LES CÀMERES DE GAS, TOTS APRETATS, AMB AQUELL FRED I AMB POCA ROBA ,PIXANT ALLÀ MATEIX. LA SITUACÍO LLUNY D’INCOMODAR-ME , EM DIVERTEIX. M’AJUPO PER FER UNS ESTIRAMENTS I VEIG CENTS DE CAMES , MILS DE SABATILLES TOTES DISPOSADES A FER 42KM I ENTRE TOTES, UNS PEUS DESCALÇOS !! COLLOOOOONS !! N’HI HA QUE NO TENEN MANIES I A MÉS A MÉS SÓN UNS VALENTS. ENS DESITJEM BONA SORT ....I PUUMMM !! DÓNEN LA SORTIDA.
LES LLÀGRIMES EM SALTEN D’EMOCIÓ, SEM POSA LA PELL DE GALLINA I CORRO. CORRO. SÓC FELIÇ. TAN TEMPS ESPERANT AQUEST MOMENT !!. ANEM FENT ZIGA-ZAGA ENTRE MIG DE MILS DE CORREDORS, AVUI VAIG A ESTRIPAR-HO TOT!. ÉS POSSIBLE QUE NO PUGUI ACABAR JA QUE EL GENOLL ENCARA NO EL TING RECUPERAT PERÒ EL TROS QUE FACI EL FARÉ BÉ. VAIG DARRERA L’ENRIC COM UN ESPERITAT DURANT UNS CINC KM FINS QUE M’ADONO QUE AQUEST RITME QUEDARÉ FOS DE SEGUIDA .RÀPIDAMENT TROBO EL MEU RITME I PASSO EL PRIMER DEU MIL AMB 45 MINUTS, VAIG BÉ, TINC MOLT BONES SENSACIONS I DISFRUTO DE LA CURSA I DEL RECORREGUT.
 PASSO LA MITJA AMB UNA HORA I TRENTA CINC MINUTS, MASSA RÀPID PENSO, I A PARTIR D’AQUÍ COMENÇO A AFLUIXAR UNA MICA. EL GENOLL EM PARLA AMB FRASES TIPUS: EP! QUE SÓC AQUÍ! NO ET DEIXARÉ ACABAR, JA JA, ACABARÀS DE QUATRE GRAPAS MALPARIT ETC. JO NO LI FAIG CAS I SEGUEIXO A BON RITME PERÒ NO LES TINC TOTES. ES COM SI TOTS ELS MUSCLES I CADA PART DEL COS TINGUIN VIDA PRÒPIA, LLUNY DE MI I NO ELS DOMINI. INTENTO TENIR PENSAMENTS D’AUTOCONTROL I EM TANCO A DINS MEU, JA NO HI SENTO NI HI VEIG NOMÉS CORRO.
 CAP AL KM 28 M’ADONO QUE EL QUÀDRICEP DE LA CAMA ESQUERRA EM FA MAL, BASTANT MAL, JA HI SOM!, SI VULL ACABAR HAURÉ DE PATIR .ELS KM PASSEN MOLT LENTAMENT I COMENÇO A PENDRE PORQUERIES, QUE SI GELS, QUE SI GLUCOSES, SALS… QUE EM DEIXEN L’ESTÒMAG ENTREGIRAT PERÒ EM REFAN UNA MICA. DEL KM 30 AL 35 JA VAIG BASTANT ZOMBI, MOLTS CORREDORS CAMINEN, ALTRES FAN GANYOTES DE DOLOR I ALGUN ESTÀ PER TERRA, JO ELS ANIMO A TOTS PERQUÈ ANIMANT-LOS TAMBÉ M’ANIMO A .
 TINC MOLTS DUBTES DE SI PODRÉ ACABAR ,LES CAMES SON COM DOS MARTELLS PICANT SOBRE EL DUR ASFALT I EL GENOLL DRET APUNT DE REBENTAR. ON M’HE FICAT?? QUE HI FAIG AQUÍ?, NO S’ACABA AIXÒ? I CADA VEGADA QUE TING AQUEST PENSAMENT, EM DESBORDO, SORT QUE JA EL CONEC I SE COM DOMINAR-LO. FINALMENT DESPRÉS D’UNA RECTA DESOLADA A DINS D’UN PARC VEIG EL KM 38, LES COSES CANVIEN, COM UNA “ONADA” M’ENVAEIX I S’EM NEGUEN ELS ULLS, ARA JA TINC LA CERTESA DE QUE ABRIVARÉ I EM SURTEN FORCES DE NO SÉ DE ON. ENTRO A LA CIUTAT PLENA DE GENT, TOTHOM CRIDA I ANIMA, ESTIC EMOCIONAT, BUSCO AMB QUI HE COMPARTIT ELS DOS ÚLTIMS DIES I CRIDEN COM BOJOS, JO TAMBÉ, JA ARRIBO, UN ÚLTIM ESFORÇ, POTSER ENCARA FARÉ UNA BONA MARCA I ESPRINTANT PASSO L’ARC DE L’ARRIBADA AMB UN TEMPS DE 3’20’52’’.UNA SENSACIÓ DE MÍSTICA FELICITAT INDESCRIPTIBLE M’ENVAEIX I CAMINO FENT TORTES EBRI DE SATISFACCIÓ .
AIXÒ ES LA MARATÓ!!!!

4 comentaris:

Malfieten ha dit...

Quin patir! i com ens agrada, no ? :-)

Felicitats !!!

Luigi ha dit...

Esperava la cronica! caram quin exit!

Molt maca la foto amb els pareos (florentins, suposo)

Ara a pensar en la propera, muerte al genoll, jajaja

Ens veiem

david ha dit...

gràcies albert, veig que tu tampoc perds el temps... endavant!

luigi,si, encara vaig coix i ja penso en la propera, però ja em refaré...
i els pareos, moda italiana...

mia ha dit...

va nano, record nou, ara a pel de la mitja, així que bambes i quedem per anar a entrenar algun matagalls o quelcom semblant, és que solet després d'aquesta no puc ni rrencar. Ahir vaig anar al turó de l'home i les agudes pensant en córrer amb en beni i l'un per l'altre només varem caminar. collons amb la marató d'asfalt.

Arxiu del blog