temes

13 de des. 2010

CALENDARI


Volia escriure aquesta carta dirigida a algun diari com ja he fet altres vegades però al final me’n he desdit, no vull aixafar la guitarra a ningú, però al meu bloc hi escric el que em sembla...
El calendari que han editat els bombers de la generalitat no m’agrada.
 Fa més de vint anys que treballo com a bomber i tots aquests anys em donen, crec, una certa perspectiva per opinar sobre aquest tema. Els bombers no som superhomes ni pertanyem a un col·lectiu de superdotats, no. Lluny dels tòpics, els bombers som professionals molt normals que desenvolupem una important tasca social, però la nostra feina no és ni més digne, ni més difícil ni més compromesa que qualsevol altre.
L’ edició d’aquest calendari per part d’uns quants bombers, malauradament  ens representa a tots però segurament molts i estem en desacord i no ens hi sentim identificats i crec que els valors que hauríem de promulgar, com a bombers, són uns altres. Els bombers, els ídols dels nens, han caigut, ara ja no ho són, doncs surten ensenyant el cul, molt pedagògic no és, que diguem...
Potser la pretensió era fer un calendari alegre, desenfadat i una mica picant, però el resultat , personalment, no m’agrada. Hi han gustos per a tots però jo , el trobo cutre de collons.
Em sap greu perquè segurament les persones que han intervingut en la seva elaboració, moltes de les quals conec,  ho han fet amb totes les ganes i il·lusió  del món però s’han apuntat al carro de la moda on el culte al cos, el sexe i la imatge son prioritats socials i excloents.
No pretenc boicotejar res, però algú ho havia de dir.







 

10 comentaris:

Lola Steiner ha dit...

Doncs dic que tens raó. No sabia que eras bomber, la meva parella està en ello. Però no surtirà en calendaris, o això espero!

david ha dit...

doncs si, estic segur que molta gent pensa com jo, però bé, és només una opinió.
Digueli al lolo que no defalleixi...

Oriol ha dit...

tens raó, és cutre de cullons, el fàcil és caure en el tòpic i en l'estereotic de sempre, la publicitat, audiència o els calés per sobre del correcte, educatiu i docient, totalment d'acord amb tu.......haurien de ser BOMBERAS!!!

david ha dit...

Oriol, ets un cabron.
Que jo parlo seriosament!, a més, també en surt alguna de bombera...
Fa uns quants anys, en alguns tallers mecànics sempre hi havien aquells pòsters de la revista "Lib" o "macho", sempre ho he vist com una cosa grotesca i decadent. Aquest calendari ve a ser el mateix però versió "artística"...

Anònim ha dit...

Potser no n'hi ha per tant.

Luigi ha dit...

Estic d'acord. A mi m'agrada més veure't en boles al... teu blog

Vinga, a veure si neva aviat!!!

(...disculpa la boutade...)

david ha dit...

Pot ser no, anònim, però m'agrada portar la contrària.




Ets molt astut Luigi...je je.
Jo he surtit en boles.Si.Però al costat d'un semental de burro català i al mig de la neu en barretina, son conceptes moooolt diferents, em sembla.
I si torna a nevar tornaré a fer el capullo i a enriure'm de mi mateix...

Mia ha dit...

Una curiostat, que en fan dels diners del calendari? Gastar-los en pornografia? En una ONG? O algun caprici?

MIQUEL MAS ha dit...

Suposo que tothom té dret a fer el que vulgui. A més a més jo no sóc pas bomber. Però la veritat és que l'altre dia en ple Mercat Medieval de Vic veure dos bombers intentat vendre aquests calendaris era bastant patètic... Tots aquests cossos de pell estirada retocats pel phoschop... Quina societat més perversa....

david ha dit...

Mia: una part va per la marató de tv3 i l'altre se la queden els que en venen per pagarse el viatge per anar als jocs olinpics de policies i bombers, que l'any que ve es fan a NY.

http://www.calendaribombers.com/

no, si al final acabaré fent-ne propaganda...



Miquel: per una vegada doncs, estem d'acord...

Arxiu del blog