temes

8 de febr. 2011

TRENCANOUS




Aquest artefacte va aparèixer ahir de dins un calaix de la cuina. Papa – que és això?  per a què serveix? de on l’has tret? - em diu el meu fill.- Això és un trencanous i el vaig guanyar fa molts anys en una cursa...
...doncs si, fa quasi bé 30 anys ja corria i m’enrecordo especialment d’aquesta cursa perquè només tenia 14 anys i varen ser 25km. Recordo el fred que feia i la boira que hi havia, recordo que vaig córrer amb un” xandall” verd amb unes ratlles blanques als braços i unes bambes adidas, ho recordo com si fos ahir. Vaig patir molt, moltíssim, també recordo el meu entrenador, en J Mª Vilà, animant-me a la carretera i recordo que no vaig caminar gens, ho vaig fer tot corrent. Una barbaritat.
Avui en dia a un nanu de 14 anys no se li deixa fer una cursa de 25 km i a més d’asfalt. No recordo des de on varem sortir però si de l’arribada i de poca cosa més. Aquell dia vaig plantar una llavor i 30 anys després a germinat, avui, gràcies a aquell dia em sento  un corredor, un corredor petardo i quasi sempre  lesionat, però corredor. Aquell dia em varen injectar un virus i fins avui que viu amb mi.
Deixant de banda una llarga època de sexe, drogues i rock&roll (bé, sobretot de drogues, sexe poquet, la veritat) no he parat mai de córrer, és una cosa que sempre a anat amb mi i que espero no abandoni mai.
Es curiós com un objecte tan tonto l’he conservat  tan de temps, a més, em sembla que no l’he fet servir mai, jo les nous, com a bon garrulu que sóc, les trenco sempre  amb les dents. Potser a aparescut d’un racó del fons d’un calaix per recordar-me qui sóc i on vaig...
El nom es d’un club que hi havia a la comarca d’Osona fa molts anys: club atlètic Saturn i la distància van ser 25km, suposo que encara no hi havia mitjes maratons.
 Me’n vaig a córrer..

2 comentaris:

Lola Steiner ha dit...

Ara, si un nen s'apunta a una cursa tan llarga, denuncian als pares, jajajjaj!

Enhorabona, noi, això és un gran començar!

david ha dit...

Ara, aquesta edat no els deixen fer res...
començar, vaig començar, el que no sé es com acabaré.

Arxiu del blog