temes

28 de set. 2015

VOTAR



Jo no vaig votar, no ho he fet mai ni penso fer-ho. No hi ha res ni ningú que em representi, les meves il·lusions i anhels no caben en una urna.
Aquests darrers dies he hagut d’empassar-me molta incomprensió pel fet de no votar, de no posicionar-me i ara tinc ganes d’explicar-me perquè no puc més.
Jo no tinc bandera, ni pàtria, ni em sento Català, ni Espanyol, ni Europeu ni res de tot això, ho sento. Des de que tenia setze anys i escoltava la Polla records que ho he sentit així. Sóc una merda de gra de sorra a dins l’univers i no crec   amb nacionalismes de cap mena, ni religions, ni dogmes. Per mi la verdadera llibertat està a dins meu. Es un sentiment que neix des de el més profund del meu cor i demano respecte també.
Em diuen que si no voto no tinc dret a queixar-me, però crec que son els que ho fan que no ho poden fer de queixar-se, perquè votant, estan legitimant el sistema i sigui quin sigui el resultat, l’hauran d’acceptar. Em diuen que  si tothom fes igual no arreglaríem res, quin argument mes pobre, tothom pensant igual...
Em titllen de passota, d’irresponsable, de que ja m’estan bé les coses i no és això. Jo no tinc el remei pels mals de la humanitat, ni estic per sobre el bé i el mal, no en tinc ni puta idea de com s’ha de fer, la veritat, però crec que votant tampoc. Busco la utopia, i què?
Democràcia? au va home!, la democràcia és la dictadura de la majoria sobre la minoria. És el menys dolent dels sistemes, potser si, però no em convenç tampoc. Jo no sóc ni pitjor ni millor, que quedi clar, simplement exerceixo el meu dret a abstenir-me, a dubtar, a no creure.
Independents o no, el món seguirà essent un lloc hostil i ple d’injustícies i nosaltres, els privilegiats de la civilització, seguirem gaudint de tres àpats al dia, aigua calenta i tots els luxes, mentre a l’altra banda s’enfonsen en la misèria, mentre vénen desesperats escalant els nostres murs, mentre el gel de l’Àrtic es desfà i el planeta se’n va a prendre pel cul.
Que canvi tot, perquè tot segueixi igual.
Veig al meu voltant molta gent encegada, amb actituds intolerants i fins i tot violenta, encara que sigui violència verbal, de tots els bàndols. Jo m’ho miro  i penso que  tot això no va amb mi, em sento un extraterrestre, llunyà, incomprès.

Tan difícil és entendre això?, ostia, jo no em fico amb ningú, ni critico els nacionalistes ni els no nacionalistes. Deixeu-me en pau, jo no vaig votar. 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Participo bastante de lo que dices, David.

El individuo se ve subsumido en la masa y, encima, "interpretado" por los políticos; que finalmente, en sus justificaciones, atienden al "poder de representación" que se les ha otorgado y lo emplean según sus estrategias y no para hacer más feliz y fácil la vida de quien le ha dado algo tan personal y tan propio como el voto (= a confianza)

Vease el devenir de este país y los recortes y animaladas semejantes con sus correspondientes justificaciones y engaños.

Por otro lado, como he dicho por ahí, cada uno se enroca en su bandera y su carnet y... ¡no le saques!

Al igual que tú, yo me considero un apátrida al que le gusta estar en unos lugares, por que no tiene más remedio, y en otros porque se encuentra muy bien (Euskadi, Cataluña, Andalucía, Extremadura, etc) y ni me hacen falta banderas ni señales. Me importa la gente, la cultura y la vida.

Me alegra mucho leerte.

Saludos,

Luigi ha dit...

Hola David,

Amb alguns matisos, però en general, penso igual que tu. De fet, jo tampoc he anat a votar mai (ni ho penso fer).

Jo em considero anarquista i no tinc cap problema en explicar com m'agradaria que fos el "sistema" social, però ara i aquí no és el moment. M'agrada argumentar, m'agrada llegir i tinc molta curiositat, no sóc així per "sentiments"...

Jo també he vist com molta gent em qüestiova, no només aquests dies (que Déu-n'hi-do!) sinó ja des de l'escola, només per pensar com penso (perquè penses diferent, o sigui, perquè en general a la gent li costa assumir que més enllà del seu nas existeixen altres opcions). Més aviat crec que qui ha de donar explicacions són tots aquells que van a votar i amb el seu beneplàcit asseguren un sistema poc ètic i desigual. Avui dia existeix molt poca tolerància i triomfa el pensament únic. En aquest sentit, la societat actual no és gens humana sinó que funciona per impulsos, els "sentiments", quan el que ens diferencia dels animals és el raonament. És molt habitual sentir-se jutjat sense escoltar cap argument...

Actualment cap partit polític compleix les seves promeses i els anomenats polítics no fan pas de polítics, sinó que es dediquen a gestionar els seus propis interessos (per dir-ho elegantment).

Una abraçada

PD. jo també escoltava La Polla, Banda Trapera, llegia els còmics de l'Azagra, etc. etc. Salut!

Luigi ha dit...

Per cert, jo segueixo l'actualitat política, no n'estic al marge ni molt menys. Crec que feia molts anys que no veia una campanya electoral amb tantes fal·làcies ni tant poc honesta. Vivim a un país estrambòtic i en una situació absolutament grotesca.

Em sap greu dir això, però realment tenim el que ens mereixem

david ha dit...

Hola Luigi,
si, encara que ens vulguin fer creure el contrari, no estem sols, i som molts.
I m'he quedat curt, intentant ser educat i respectuós perquè si dic el que realment penso...en Sid Vicious al meu costat es una monja...
Fins aviat!

Anònim ha dit...

Bones jo tampoc vaig anar a votar!!! Es mes encara no ser qui va guanyar ja que no tinc TV ni tampoc radio i no miro el diari per el PC. Crec que si la gent sabes que encara no ser ni m'interessa qui va guanyar es pensarien que soc beneit, poder si!!!
Comparteixo part dels teus arguments!!!
Jo també escoltava la Polla Records jajjaja

emonje ha dit...

Me has convencido. Se acabo votar. Gracias

Arxiu del blog