temes

8 de març 2009

CURSA DE MUNTANYA VIA FORA

VOLER FER UNA CRÒNICA D’UNA CURSA DE MUNTANYA O UNA EXPERIÈNCIA LÚDICO-ESPORTIVA DOMINICAL NO COSTA GAIRE, QUE QUEDI MÉS O MENYS BÉ JA ÉS MÉS DIFÍCIL, PERÒ QUE RESULTI AMENA, DISTRETA, DIVERTIDA I ORIGINAL ÉS GAIREBÉ IMPOSSIBLE, PERÒ HO INTENTARÉ:


ARRIBATS A OLOST, MOLT AVIAT PEL MATÍ, FA MOLT FRED PERÒ FA SOL. SALUDO A UN MUNT DE GENT QUE CONEC, HI HA UN AMBIENT DISTÉS I AGRADABLE PERÒ SOM POQUETS. AQUESTA CURSA , LA FAN TANT ELS "PROFESIONALS" COM ELS AFICIONATS, ESTÀ BÉ, HI HA GENT DE TOTS ELS NIVELLS. LA SORTIDA ES A DOS QUARTS DE NOU AMB UN XIULET, NO HI HA XIP NI ARC INFLABLE NI RES , TOT MOLT RÚSTIC.
SORTIM FORTS COM SEMPRE, SENTO EL FRED VIU ALS BRAÇOS I A LES CAMES, EL TERRA ENCARA ES GLAÇAT, ELS PRIMERS KM SON SEMPRE ELS MILLORS QUANT L’ORGANISME ENCARA TREBALLA A UN RITME QUE POT AGUANTAR AMB RELATIVA FACILITAT. PASSATS AQUESTS PRIMERS MINUTS M’ADONO DE QUE AVUI PATIREM DE VALENT. LA CURSA PASSA PER TOT TIPUS DE TERRENY: PISTA, CORRIOLS, CAMPS, ASFALT I FINS I TOT PER SOBRE L’AIGUA, QUAN S’HA DE TRAVESSAR LA RIERA 2 O 3 VEGADES. EM COSTA ANAR AL RITME DELS CORREDORS, PERÒ M’HI ESFORÇO. ÉS UNA CURSA MOLT RÀPIDA, “NOMÉS 15 KM”, I HO TROBO, ACOSTUMAT COM ESTIC A FER TIRADES MOLT MÉS LLARGUES MÉS LENT.
ANEM FENT KM, UN DARRERA L'ALTRE, NO TING TEMPS NI DE MIRAR EL PAISATGE NI EL VOLTANT. AVUI ANEM AMB EL "GANXO". CAP A LA MEITAT DEL RECORREGUT VAIG PENSANT COSES COM: HOSTI , VIGILA BÉ ON POSES ELS PEUS QUE ESTÀ PLE DE PEDRES A TERRA, NO FOS CAS QUE ET GIRIS EL TURMELL I TORNEM A COMENÇAR AMB LA MERDA DELS ESGINÇOS I,........CATACRAC!!!!
 M’HE CARDAT UNA REBLINCADA QUE HE CAIGUT RODOLANT PER TERRA, EL TURMELL ESQUERRA ATUMAPELCUL. PER SORT, AL FINAL NO HA SIGUT TANT . CAL DESTACAR L’ESPORTIVITAT DELS CORREDORS DE DARRERA QUE HAN PARAT I M’HAN AJUDAT A AIXECAR-ME. HE CONTINUAT CORREN UNA MICA COIX DURAN UNA ESTONA FINS QUE M’HA PASSAT EL MAL I HE REPRÈS EL RITME. POC DESPRÉS, VEIENT QUE HI HAVIA MOLTES BRANQUES PER TERRA HE PENSAT: VIGILA BÉ DAVID NO T'ENTREBANQUIS..........CATACRAC!!!!HE FET UNA VOLTERETA COMPLERTA CARA AVALL AMB UNA VERTICAL-PONT I DOBLE SALT MORTAL. COLLOOOOOOOOOONS!!!!!. A PARTIR D’AQUÍ JA NO HE SIGUT EL MATEIX, M’HE FET MAL AL GENOLL AL CANELL I MH’E ESGARRINXAT LA CARA I PER TOT ARREU. HE PATIT COM UN GOS PER ARRIBAR A OLOST, APEDREGAT I ENSANGONAT. MENTALMENT JA NO SERVIA PER RES, SORT QUE M’HO HE AGAFAT RIENT ,SEMPRE ÉS MILLOR QUE PLORAR, DE FET, NO CREC QUE TINGUÉS NI LLÀGRIMES, PERQUÈ TOT EL LÍQUID DEL ORGANISME JA S’HAVIA EVAPORAT EN FORMA DE SUOR, I AMB EL FRED QUE FEIA!!.
 FINALMENT EM ARRIBAT AL POBLE NO SENSE DONAR UNES QUANTES VOLTES PER LA PERIFÈRIA. HA SIGUT EL PITJOR TROS, HAGUÉS PARAT ALLÀ MATEIX, ANAVA REALMENT PETAT, S’HA FET MOLT LLARG FINS A L’ARRIBADA QUE HE FET JUNTAMENT AMB EN MIA.
 I SI AL S RESULTATS FINALS SURT QUE M’HA GUANYAT ELL O HE GUANYAT JO, MENTIDA!!! EM ENTRAT JUNTS EN UN ACTE D’ESPORTIVITAT I COMPANYERISME QUE M’HA EMOCIONAT.
 TOTAL, UNA MOLT BONA CURSA, LA PRIMERA DE LA LLIGA CATALANA DE CURSES DE MUNTANYA, AMB UN BON BOCATA DE BUTIFARRA , CERVESA I VI, NOMÉS HA FALTAT EL CARAJILLO. FELICITATS ALS D’OLOST PER TOT.

5 comentaris:

Sedentaris.cat ha dit...

Bona crònica!

Veig que ha estat una cursa molt entretinguda ... jo he gaudit d'allò més ... l'aigua freda del pantà ha fet que la de la dutxa del pavelló d'Olost em sembles calenta :-)

Si t'hagués reconegut t'hauria saludat, tot i que a la cursa no he vist ningú pel terra o sigui que no hem coincidit ;-) ara, hi havia unes pedres pel mig d'uns trams amb herbes altes ... que he pensat ... vigila... i quasi menjo herba de prat per esmorzar.

A mi m'ha agradat molt la cursa, tot que hi arribava cansat i farcit de calçots i carn ;-)

L'any vinent ... a repetir!

Ferran de Sedentari.cat

Roger Sala ha dit...

Bones David! Sòc el Roger d'Olost, el de la cua, que vaig treballar un estiu amb tu. M'alegro que t'agrades i tu passessis bè. Em penjat algunes fotos de la marxa a calferrer.blogspot.com

Vigila amb les pedres i fins aviat galopador!

Anònim ha dit...

bon dia, em sembla que us heu oblidat de mi a la classificació, porto el dorsal 170 i vaig fer un temps de 1h39`i pico i em sap greu no aparèixer ja que tinc la intenció de fer tota la lliga. Vaig veure a l'arribada que l'organitzador de la cursa del congost apuntava a mà els dorsals. Si reviseu la llibreta em veureu allà. Espero que ho rectifiqueu,QUIM CABALLE NOGUER , Gràcies i

Luigi ha dit...

Quina crònica més seriosa! Està clar que les nates han anat en sèrio... Però sembla que al final només xapa i pintura, oi? El pitjor és que et queda aquell cangueli durant un temps...

Dissabte vam fer la mitja del congost i és cert el que diuen, és dura de collons! Els de la marató ja ens ho podem agafar amb calma, mucha calma...

Ens veiem a Aiguafreda

david ha dit...

EP! QUIM. EM SEMBLA QUE PIXES FORA DE TINTER. JO NO TING RES A VEURE AMB LES CLASSIFICACIONS, NI AMB L'ORGANITZACIÓ NI RES. NOMÉS SÓC UN POBRE CORREDOR CUIDADOR DE RUCS.
CONTACTA AMB L'ORGANITZACIÓ DE LA CURSA, QUE PER CERT, A MÍ M'HAN ADELANTAT ALMENYS 30 LLOCS A LA CLASSIFICACIÓ

Arxiu del blog