temes

4 de gen. 2010

VILADRAU-MATAGALLS PEL TURÓ GROS

PLEGO DE TREBALLAR A LES 7 DEL MATÍ I ANEM CAP A VILADRAU, NO FA FRED PERÒ JA EN FARÀ MÉS TARD. COMENÇEM A CÓRRER PER UNA PISTA DE SORRA QUE HI HA MÉS AMUNT DE LA BARITA AMB L’OBJECTIU D’ARRIBAR A MATAGALLS. EL COS GRINYOLA I GEMEGA PERQUÈ ENCARA ESTÀ FRED, A MÉS, ENCARA TROBA LES ÚLTIMES ESTRACANADES QUE LI EM FOTUT ÚLTIMAMENT, PERÒ RÀPIDAMENT ENS POSEM EN SITUACIÓ I CAP AMUNT !
ENCARA ES DE NIT PERÒ LES PRIMERES LLUMS DEL DIA ES DEIXEN ENTREVEURE, NO FA MOLT FRED PERÒ JA EN FARÀ MÉS TARD JA.... PASSEM PER UN BOSC D’INMENSOS CASTANYERS, HI HA UNA TRENCADISSA DE BRANQUES NO SÉ SI DEGUT A LA NEU O AL VENT PERÒ FA UNA MICA DE LLÀSTIMA. ÉS UN BOSC TRIST, SENSE NI UNA FULLA VERDA I AMB TOT AQUELL BRANCAM PER TERRA. COMENÇA A FER MÉS FRED I ÉS QUE JA HO DIU LA DITA: “QUAN EL DIA NEIX, EL FRED CREIX”.
ELS CASTANYERS DONEN PAS A UNES GRANS FAGEDES, SEMPRE CARA AMUNT. LES FULLES SEQUES NO DEIXEN VEURE EL CAMÍ I COBREIXEN LA CAMA GAIREBÉ FINS EL GENOLL. AQUÍ SI QUE HI FA FRED I S’INTUEIX UN FORT VENT QUE BUFA A LA CARENA. ARRIBEM A LA CARENA FLANQUEJANT UNA TARTERA I EFECTIVAMENT, FA UN VENT MOLT FRED. ELS ARBRES ESTAN COBERTS DE GEL I L’AMBIENT ÉS DE RIGORÓS HIVERN I MOLT HOSTIL. DESPRÉS D’UNA ESTONA PATINT LES INCLEMÈNCIES DEL TEMPS DECIDIM NO PUJAR FINS AL CIM, ALLÀ LES CONDICIONS ENCARA PODEN SER MÉS EXTREMES I NO VAL LA PENA, RESSEGUIM LA CARENA EN DIRECCIÓ A SANT SEGIMON. FOT UN FRED I UN VENT IMPRESSIONANT, EL PAISSATGE ÉS PRECIÓS I DISFRUTEM UNA BONA ESTONA , TIRANT FOTOS I GAUDINT DEL MOMENT. SEMBLA LA TUNDRA, AMB AQUELL PAISSATGE DESSOLAT, GÈLID, I AQUELL SOL ESMORTEIT QUE NO ESCALFA. TIREM AVALL TOTALMENT ENCARCARATS, AMB LA GALTA DE LA CARA DE LA BANDA QUE BUFA EL VENT TOTALMENT ADORMIDA, LES MANS INSENSIBLES I LES ORELLES GLAÇADES.
DESDE SANT SEGIMON I FAGEDA AVALL LA SITUACIÓ CANVIA, JA NO FA TANT VENT I APRETEM FORT CORRENT AMB GANES. EN UN TRES I NO RES TORNEM A SER A LA PISTA QUE ENS DURÀ NOVAMENT AL COTXE. DUES HORES I CINQUANTA MINUTS DE PURA MUNTANYA I LA CALEFACCIÓ DEL COTXE A TOPE....... TOTES LES FOTOS

2 comentaris:

Luigi ha dit...

Les fotos de la gebrada són precioses

triarkadi ha dit...

A mi també m'han agradat molt.

Arxiu del blog